PROGRAMMA

Starttijden wedstrijden:
11.15 uur :  10,1 en 21,1 km
11.35 uur :    5 km
14.20 uur :    2 km (jeugd groep 6, 7 en 8)
14:45 uur :    1 km (jeugd t/m groep 5)

Wil je zien wie zich nog meer heeft aangemeld voor de HMO, klik dan hier.

Jubileumactie!
We naderen de 500ste inschrijver op de halve marathon. Ben jij de nummer 500 op de halve? Dan hebben we een toffe jubileumactie. Je krijgt van ons dan een gratis startbewijs en een dinerbon ter waarde van € 50 te besteden bij Grand Café Markt19 in Oldenzaal. Dus wees er snel bij en wie weet, ben jij de gelukkige winnaar! Uiteraard wel digitaal inschrijven!

PARCOURSEN

Prijsuitreiking wedstrijden:
13.30 uur :  21,1 km
12.45 uur :  10,1 km
12.45 uur :    5 km
15.00 uur :    2 km (jeugd groep 6, 7 en 8)
15:00 uur :    1 km (jeugd t/m groep 5)

(klik hieronder op de afstand)

Parcours 21,1 kilometer

Parcours 10 kilometer

Parcours 5 kilometer

Parcours  1 en 2 kilometer

DUURLOPEN

ONDERSCHAT HET BELANG VAN LANGZAME DUURLOPEN NIET

LET OP: DE EERSTE DUURLOOP IS VERPLAATST VAN ZONDAG 4- NAAR ZONDAG 11 JUNI A.S.!

In voorbereiding op de halve marathon en de 10 km, biedt de organisatie lange duurlopen aan onder begeleiding van ervaren trainers en lopers van LAAC Twente. De gezamenlijke duurlopen zijn tweewekelijks op zondag te beginnen op zondag 11 juni 2023. Deze eerste duurloop wordt vooraf gegaan door een lezing! Nadere informatie hierover volgt. 

Kosten
Alle duurlopen worden aangeboden voor een totaalbedrag van slechts € 12,50 per persoon. Vooraf aanmelden en betalen is noodzakelijk en kan via onderstaande knop. Je kunt je separaat voor de duurlopen aanmelden en in combinatie met een startbewijs. In het laatste geval, meld je je eerst aan voor een afstand en in het volgende scherm voor de duurlopen.

De start is om 09:00 uur bij café De Boom aan de Bentheimerstraat in Oldenzaal. Hier is voldoende parkeergelegenheid en je bent aan de route van zowel de 21,1 km als de 10 km. Voor de halve marathon wordt gelopen in 2 groepen met een snelheid van maximaal 8 km per uur resp. 10 km per uur. Voor de 10 km is er één groep met een snelheid van maximaal 8 km per uur. Snelheden zijn indicatief maar nooit sneller.

De halve marathongroep start met 12 kilometer en dit wordt in de loop van de weken uitgebreid naar 21 km. De 10 km groep start met 45 minuten en breidt dit uit tot 90 minuten. De duurlopen gaan deels over de route van de halve marathon c.q. 10 km, zodat je parcourskennis op kunt doen voor de dag zelf. 

Halve Marathon 10 kilometer
DatumAfstand (km) DatumTijd (min)
11 juni10 11 juni45
18 juni12 18 juni50
02 juli14 02 juli55
16 juli16 16 juli60
30 juli17 30 juli66
13 aug18 13 aug72
27 aug19 27 aug78
10 sept20 10 sept84
17 sept21 17 sept90
01 okt12 01 okt60

VRIJWILLIGERS

WE KUNNEN NIET ZONDER!

 

Voor een goed georganiseerde wedstrijd zijn vrijwilligers onmisbaar. Niet alleen voor de wedstrijddag, maar ook op de zaterdag ervoor hebben we veel vrijwilligers nodig.

Lijkt het je leuk een dagje te helpen bij dit fantastische loopfestijn, meld je dan aan via het mailadres helpers@halvemarathonoldenzaal.nl

SPONSORING

De Halve Marathon Oldenzaal wordt ieder jaar regionaal en landelijk steeds groter en bekender en deze opgaande lijn willen we graag continueren. Wij hebben het geluk dat we kunnen rekenen op vele enthousiaste vrijwilligers, maar er zijn, zoals je je kunt voorstellen, ook financiële middelen nodig. Daarom zijn wij op zoek naar sponsoren voor dit groeiende en succesvolle evenement in Oldenzaal.

Wanneer jouw bedrijf sponsor wil worden van de Halve Marathon Oldenzaal dan kun je u kiezen uit verschillende sponsorpakketten.

Interesse
Ben je geïnteresseerd dan komen wij de mogelijkheden graag, uiteraard geheel vrijblijvend, met jou bespreken. En wil je eerst meer informatie, neem dan contact met ons op via de sponsoring@halvemarathonoldenzaal.nl.

Namens de gehele organisatie alvast bedankt!

Uiteraard bedanken wij ook onze trouwe sponsoren voor hun ondersteuning!

ORGANISATIE

De Stichting Halve Marathon Oldenzaal is ontstaan op initiatief van LAAC Twente, aanvankelijk onder de naam ‘Huttenkloasloop’. In de loop der jaren kreeg de loop steeds meer deelnemers, niet alleen vanuit Oldenzaal en de regio maar ook landelijk en internationaal. Daardoor kreeg de organisatie ook een steeds professionelere aanpak en uitstraling en is in 2020 een stichting opgericht. Onze organisatie bestaat uit een driekoppig bestuur en diverse commissies, te weten wedstrijdzaken, markt, sponsoring, financiën, scholierenloop, parcours, helpers en communicatie.

Onze doelstelling
Onze doelstelling is om jaarlijks een aansprekend, nationaal en internationaal bekend loopevenement te organiseren waarbij HMO zich onderscheidt door het prachtige parcours dat de gemeenten Oldenzaal en Losser doorkruist.

Daarnaast willen wij kinderen in de basisschoolleeftijd warm maken voor het hardloopvirus. Immers, de jeugd heeft de toekomst. Dat doen wij door clinics aan te bieden op de scholen door ervaren lopers en de deelname aan de scholierenloop, met dank aan enkele sponsoren, gratis aan te bieden.

Onze doelgroepen
Onze belangrijkste doelgroep zijn de halve marathonlopers alsmede de lopers voor de 5 en 10 kilometer. Verder behoren de scholieren van het basisonderwijs in de regio, leerlingen van het voortgezet onderwijs en de bedrijven tot onze doelgroep.

PRIJZENSCHEMA

HET PRIJZENGELD ZIET ER ALS VOLGT UIT

Halve marathon:
Alle categorieën 1 tot en met 3:
€100,00 – €75,00 – €50,00 
Parcoursrecord: € 250,00

10 kilometer:
Dames en heren 1 t/m 3 waardebonnen:
€50,00 – €40,00 – €30,00

5 kilometer:
Dames en heren 1 t/m 3 waardebonnen:
€30,00 – €25,00 – €20,00 

1 en 2 kilometer:
Scholenkampioenschap:
Nummers 1 t/m 3 ( bekers) per afstand.
De nettotijden van de 5 beste deelnemers per school worden opgeteld.
De school met de laagste eindtijd is winnaar.
Individueel:
Bekers voor nummers 1 t/m 3  jongens en meisjes,  per afstand.

Bedrijvenloop 5, 10 en 21,1 km per afstand:
Nummers 1 t/m 3 (bokaal)
Voor de 5 en de 10 kilometer worden de nettotijden van de 4 beste deelnemers per bedrijfsteam opgeteld. Voor de 21.1 kilometer De nettotijden van de 3 beste deelnemers per bedrijfsteam worden opgeteld. Het bedrijventeam met de laagste eindtijd is winnaar.

ONTDEK TWENTE!

Knoop een paar dagen ‘Twente’ vast aan jouw deelname aan de HMO op 8 oktober. Neem vrienden en familie mee, maak er een paar gezellige dagen van en ontdek hoe mooi Twente is. Om je verblijf nog aangenamer te maken, hebben wij in samenwerking met De Wilmersberg en ’t Kruisselt twee jubileumarrangementen samengesteld. 

Kom genieten bij Landgoed De Wilmersberg
Niet alleen de HMO heeft dit jaar een jubileum, dat geldt ook voor Landgoed De Wilmersberg die maar liefst 100 jaar bestaat. Zij bieden de lopers en hun fans het volgende arrangement aan:
• 1x Overnachting
• 1x Landelijk Ontbijt
• 1x 3-gangen diner van chef-kok Ronald Bor en zijn team
• Gratis koffie- en theefaciliteiten op de kamer
• Gratis gebruik van het zwembad en de saunafaciliteiten

Prijs: vanaf € 137,00 per persoon. De prijs is een vanaf-prijs bij verblijf met twee personen in een Royale kamer met Frans balkon. Reserveren kan via de website of telefonisch.

Speciaal HMO-arrangement bij ’t Kruisselt
Hotel ’t Kruisselt, eveneens landelijk gelegen tussen Oldenzaal en De Lutte, biedt een speciaal arrangement aan voor HMO-deelnemers en hun familie en vrienden. Een tweedaags arrangement met één overnachting met een gratis upgrade naar een Charme kamer, een kakelvers ontbijt, gratis gebruik van een hotelfiets, gratis gebruik van zwembad en infrarood sauna en een welkomstdrankje van het huis.

Dit kost geen € 72,50 per persoon maar in het HMO-weekend slechts € 65,00 per persoon. Hetzelfde arrangement maar dan met twee overnachtingen kost geen € 145,00 maar slechts € 125,00 per persoon.
Beide arrangementen gelden voor aankomst op vrijdag 6, zaterdag 7 of zondag 8 oktober a.s. Boeken kan via deze link.

FAQ

Staat jouw vraag er niet tussen dan kunt u altijd contact met ons opnemen via het betreffende mailadres op onze contactpagina.

Foto’s en mailadressen
Tijdens de HMO worden foto’s gemaakt die wij voor publicatiedoeleinden gebruiken. Mailadressen van lopers worden uitsluitend gebruikt om je onze nieuwsbrieven te sturen en/of andere informatie die betrekking heeft op de HMO. Als je je inschrijft voor de HMO dan gaan wij ervan uit dat je hiermee geen problemen hebt.

Ik weet niet zeker of ik mij al heb ingeschreven. Hoe kan ik dit controleren?
Dit kunt je hier zien.

Kan ik ook zien wie zich nog meer hebben aangemeld?
Dat kan zeker, klik op deze link.

Kan ik mij inschrijven voor de duurlopen als ik niet meedoe met de wedstrijd?
Ja dat kan. Kijk voor de wijze van aanmelden onder Duurlopen Ook kun je je aanmelden voor de duurlopen in combinatie met de inschrijving voor een afstand. De kosten voor de duurlopen bedragen € 12,50 per persoon.

Kan ik ook 1 ochtend meedoen met een duurloop?
Nee, u kunt alleen inschrijven voor 10 duurlopen.

Ik heb mij aangemeld en loop met een bedrijf, kan ik mij dan ook aanmelden voor de duurlopen?
Ja, dat is mogelijk. Inschrijven kan online via inschrijven.nl. De kosten bedragen € 12,50 voor alle duurlopen.

Algemene voorwaarden en wedstrijdreglement
Voor de algemene voorwaarden individueel, klik hier
Voor de algemene voorwaarden bedrijvenloop, klik hier
Voor de algemene voorwaarden scholierenloop, klik hier
Voor het wedstrijdreglement, klik hier

Mag ik met mijn hond meelopen en kan ik meedoen als Nordic Walker?
Deelname met honden of als Nordic Walker is niet toegestaan. Als je niet mee kunt of wilt hardlopen, nodigen we je van harte uit langs het prachtige parcours om de deelnemers aan te moedigen.

GPX-bestanden parcoursen
Voor meer informatie, klik hier

Wat is zo bijzonder aan het parcours van de HMO?
Wij zijn trots dat de HMO het mooiste parcours van de regio heeft! Vanuit het historische centrum van Oldenzaal worden de lopers geleid over het heuvelachtige buitengebied, over de Tankenberg en de Paasberg en langs bekende toeristische taferelen. De Halve Marathon Oldenzaal is pure promotie van Twente. De loop onderscheidt zich van andere evenementen op de loopagenda door de aard van het parcours. Het genieten van de natuur onderweg zal voor velen belangrijker zijn dan een snelle finishtijd.

Waar kan ik mij omkleden/douchen en waar laat ik mijn tas?
Je kunt gebruik maken van de kleedkamers in het Twents Carmel College aan de Potskampstraat 2 te Oldenzaal. Hier zijn ook douches aanwezig. Bij de start/finish nabij de Groote Markt staat een grote tent waar je je tas kunt achterlaten. Neem geen waardevolle spullen mee want er is geen bewaking in de tent.

Worden er pacers ingezet op de Halve Marathon
Jazeker! Er worden pacers ingezet tijdens de Halve Marathon. Zij lopen op de volgende eindtijden:
01:50, 01:55, 02:00, 02:05, 02:10 en 02:15.

Waar kan ik parkeren?
Er is voldoende parkeerruimte bij het station van Oldenzaal, zo’n 800 meter van de start/finish in het centrum van Oldenzaal. Vanaf de parkeerplaats bij het station loop je over de Groene Loper, een herkenbare groene verbinding tussen het station en het centrum van Oldenzaal. Ook kun je op zondag gratis parkeren rond het centrum van Oldenzaal of bij het Twents Carmel College aan de Potskampstraat 2.

Welke chronoloog heeft HMO?

Afstand – Start – Prijsuitreiking
21.1 km – 11.15 uur – 13.30 uur
10.1 km – 11.15 uur – 12.45 uur
5 km – 11.35 uur – 12.45 uur
2 km – 14.20 uur – 15.00 uur
1 km – 14.45 uur – 15.00 uur

Hoe ziet het prijzenschema eruit?
Halve marathon:
Alle categorieën 1 tot en met 3: €100,00 – €75,00 – €50,00 
Parcoursrecord halve marathon: € 250,00

Het parcoursrecord staat op naam van:
Mannen: Tom Hendrikse 1:06:17 – 3 oktober 2021
Vrouwen: Jacelyn Gruppen 1:14:30 – 3 oktober 2021

10 kilometer:
Dames en heren 1 t/m 3 waardebonnen: €50,00 – €40,00 – €30,00.

5 kilometer:
Dames en heren 1 t/m 3 waardebonnen: €30,00 – €25,00 – €20,00.

1 en 2 kilometer:
Scholenkampioenschap:
Nummers 1 t/m 3 ( bekers) per afstand.
De nettotijden van de 5 beste deelnemers per school worden opgeteld.
De school met de laagste eindtijd is winnaar.
Individueel:
bekers voor nummers 1 t/m 3  jongens en meisjes,  per afstand.

Bedrijvenloop 5, 10 en 21,1 km per afstand:
Nummers 1 t/m 3 (bokaal)
Voor de 5 en de 10 kilometer worden de nettotijden van de 4 beste deelnemers per bedrijfsteam opgeteld. Voor de 21.1 kilometer De nettotijden van de 3 beste deelnemers per bedrijfsteam worden opgeteld. Het bedrijventeam met de laagste eindtijd is winnaar.

Kan ik ook zien wie zich nog meer heeft ingeschreven voor de HMO?
Dat kun je inzien via deze link.

Is er een routebeschrijving van het parcours?
Het is niet mogelijk om de route correct uit te schrijven door middel van straatnamen, omdat niet alle paden namen hebben. In het menu vind je links naar de routes.

Waar verzamelen de scholieren voor de scholierenloop en hoe laat?
De leerlingen die meedoen aan de 2 km. verzamelen zich op de Ganzenmarkt, bij het gemeentehuis. Hier staat voor iedere school een kraampje waar ook de vakleerkrachten aanwezig zijn. De leerlingen voor de 1 km. verzamelen aan de Marktstraat ter hoogte van Zwiep Kachels. De laatste informatie over het verzamelpunt en de verzameltijden krijgt jouw kind via de school in de week voor de scholierenloop.

Waar bevinden zich de toiletten?
De toiletten bevinden zich in de Kerkstraat ter hoogte van de Palthetuin.

Mijn kind is te laat voor de inschrijving voor de scholierenloop, kan hij/zij alsnog meedoen?
Als hij of zij te laat is met inschrijven, dan kan een mail gestuurd worden naar scholierenloop@halvemarathonoldenzaal.nl. We kijken dan of deelname nog mogelijk is.

Mogen ouder(s)/verzorger(s) meelopen met hun eigen kind?
In verband met de drukte op het parcours, raden wij het af om met jouw kind(eren) mee te lopen. 

Hoe komt mijn kind aan het startnummer?
De startnummers worden in de week voor de Scholierenloop op school uitgedeeld aan de kinderen die meedoen.

Mijn kind zit niet op een school in Oldenzaal, De Lutte, Rossum of Weerselo. Kan hij/zij dan wel meedoen?
Nee, dat is helaas niet mogelijk. De Scholierenloop is exclusief voor de leerlingen van de basisscholen in Oldenzaal, De Lutte, Rossum en Weerselo.

Hoe werken de startvakken?
Wij werken op de 5 km, de 10 km en de halve marathon met drie startvakken, elk met een eigen kleur. Op je startnummer staat duidelijk de kleur van het startvak. Starten in een achterliggend vak is toegestaan, andersom niet. Bij de inschrijving kun je een geschatte eindtijd aangeven, op basis van eerdere resultaten. Op grond daarvan krijg je een plek in het wedstrijdstartvak toegewezen, ook al ben je geen wedstrijdatleet. Bedrijvenlopers starten in het middelste vak, in het achterste startvak mag ook. Wil je toch in het voorste startvak, dan moet je individueel inschrijven.

Hoe werkt de tijdregistratie?
De Halve Marathon Oldenzaal maakt gebruik van het systeem van Mylaps. Op elk startnummer is een chip geplakt die zorgt voor de tijdsregistratie. Na afloop hoeft deze chip niet terug naar de organisatie. Kosten voor de chip zijn bij de prijs inbegrepen. Je hebt jouw ChampionChip niet nodig.

Uitslagen eerdere edities
Uitslagen 2019
Uitslagen 2018

Is er verzorging bij start/finish en langs het parcours?
Bij  start/finish is een drankpost. Langs het parcours van de halve marathon zijn drankposten om de 5 kilometer. Voor de 10 kilometer is er een drankpost op het 5 kilometerpunt. Op de posten staat water en sportdrank, bovendien zijn er bananen. De sportdrank is van het merk Powerbar.

Wat is er nog meer te doen in Oldenzaal, naast de HMO?
Oldenzaal is een toeristische trekpleister. Als je van de wedstrijd een gezellig uitje wilt maken en benieuwd bent wat er zoal in Oldenzaal te doen is, raadpleeg dan de site van de VVV-Oldenzaal voor alle up-to-date informatie. Informatie over hotels, restaurants, wandelen, fietsen, et cetera is op de site te vinden. Wij bieden in samenwerking met ’t Kruisselt en De Wilmersberg twee arrangementen aan voor een verblijf in Twente. Zie de nieuwsbrief voor meer informatie en prijzen!

Veel plezier tijdens jouw verblijf in Oldenzaal, de Glimlach van Twente!

GOEDE DOEL

Ook in 2023 is Natuurmonumenten het goede doel van de HMO (laatste jaar). Wil je ook een bijdrage leveren aan het natuurbehoud van ons fraaie parcours? Steun dan dit goede doel door een extra bijdrage over te maken bij jouw inschrijving. Bij voorbaat dank!

Pronkstuk onder loopevenementen
De route van HMO gaat door het mooie glooiende Twentse landschap en kent diverse ‘hoogtepunten’: Tankenberg, Wilmersberg, Hakenberg en Paasberg. Het zijn echte kuitenbijters en kenmerken dit bijzondere evenement. Gezamenlijk doen we er alles aan om dit unieke heuvelachtige stukje Twente te behouden. Alle hulp is daarbij welkom.

Bossen voor de kleine ijsvogelvlinder
Naast de ‘bergen’ kenmerken oude loofbossen het gebied tussen Oldenzaal en De Lutte. De route voert de deelnemers door bospaden langs beekjes en bronnen: het leefgebied van de kleine ijsvogelvlinder. Twente is één van de laatste gebieden waar je deze fladderaar nog ziet. De vlinder is afhankelijk van de kamperfoelie; deze wordt gekoesterd om te voorkomen dat ook de laatste kleine ijsvogelvlinders verdwijnen.

Bronnen en beken voor de ijsvogel
De lopers passeren onderweg ook beekjes en bronnen. Helder stromend water is nodig voor de ijsvogel. Vanaf een laaghangende tak bespiedt hij de visjes en neemt dan doelgericht een duik. Hij bouwt zijn nestje op steile oeverranden. De extra financiële steun wordt onder andere gebruikt voor het behoud van deze oeverranden.

Oversteek voor kikkers en padden
De steun gaat tevens naar de padden die aan het einde van de winter in het donker vanuit de bossen naar de bronnen en poelen lopen om te paren en hun eitjes af te zetten. Er worden rasters langs de weg geplaatst om de dieren naar ingegraven emmers te leiden. ’s Ochtends vroeg worden de padden veilig naar de overkant gebracht.

Foto's HMO 2022

Tijdens de HMO op 2 oktober 2022 zijn weer vele foto’s gemaakt door onze fotografen bij alle afstanden, de bedrijven en de scholieren, zowel bij Start en Finish als op het prachtige parcours.

Wil je de foto’s bekijken en/of downloaden? Klik dan hier.

Het is niet toegestaan deze foto’s zonder toestemming van de HMO voor commerciële doeleinden te gebruiken.

HOOFDSPONSOR:

LG COUNTUS_WIT-250px

AANMELDEN NIEUWSBRIEF:

EEN WEDSTRIJD VAN:

LG HMO_FC 15 JAAR

Stichting Halve Marathon Oldenzaal
Postbus 77, 7570 AB Oldenzaal
Mailadres: info@halvemarathonoldenzaal.nl