PROGRAMMA

Starttijden wedstrijden:
11.15 uur :  10,1 en 21,1 km
11.35 uur :    5 km
14.20 uur :    2 km (jeugd groep 6, 7 en 8)
14:45 uur :    1 km (jeugd t/m groep 5)

PARCOURSEN

Prijsuitreiking wedstrijden:
13.30 uur :  21,1 km
12.45 uur :  10,1 km
12.45 uur :    5 km
15.00 uur :    2 km (jeugd groep 6, 7 en 8)
15:00 uur :    1 km (jeugd t/m groep 5)

(klik hieronder op de afstand)

Parcours 21,1 kilometer

Parcours 10 kilometer

Parcours 5 kilometer

Parcours  1 en 2 kilometer

DUURLOPEN

ONDERSCHAT HET BELANG VAN LANGZAME DUURLOPEN NIET

In voorbereiding op de halve marathon en de 10 km, bieden wij lange duurlopen aan onder begeleiding van ervaren trainers en lopers van LAAC Twente. De gezamenlijke duurlopen vinden tweewekelijks op zondag plaats, te beginnen op zondag 2 juni 2024. Deze eerste duurloop wordt vooraf gegaan door een lezing van Marti ten Kate! 

Kosten
Alle duurlopen worden aangeboden voor een totaalbedrag van slechts € 13,00 per persoon. Vooraf aanmelden en betalen is noodzakelijk en kan via onderstaande knop. Je kunt je separaat voor de duurlopen aanmelden en in combinatie met een startbewijs. In het laatste geval, meld je je eerst aan voor een afstand en in het volgende scherm voor de duurlopen.

De start is telkens om 09:00 uur bij café De Boom aan de Bentheimerstraat in Oldenzaal. Hier is voldoende parkeergelegenheid en je bent aan de route van zowel de 21,1 km als de 10 km. Voor de halve marathon wordt gelopen in 2 groepen met een snelheid van maximaal 8 km per uur resp. 10 km per uur. Voor de 10 km is er één groep met een snelheid van maximaal 8 km per uur. Snelheden zijn indicatief maar nooit sneller.

De halve marathongroep start met 12 kilometer en dit wordt in de loop van de weken uitgebreid naar 21 km. De 10 km groep start met 45 minuten en breidt dit uit tot 90 minuten. De duurlopen gaan deels over de route van de halve marathon c.q. 10 km, zodat je parcourskennis op kunt doen voor de dag zelf. 

Runningshirt met korting bestellen
Als je inschrijft voor de duurlopen, dan kun je met een leuke korting een exclusief HMO-runningshirt bestellen voor € 17,50 (1 per inschrijver). Instructies voor het bestellen, zijn vermeld in de mailbevestiging van je inschrijving voor de duurlopen. Bestel dus geen shirt via deze website; dan ontvang je geen korting! Restitutie is evenmin mogelijk.

Halve Marathon 10 kilometer
DatumAfstand (km) DatumTijd (min)
02 juni10 02 juni45
16 juni12 16 juni50
30 juni14 30 juni55
14 juli16 14 juli60
28 juli17 28 juli66
11 aug18 11 aug72
25 aug19 25 aug78
08 sept20 08 sept84
15 sept21 15 sept90
29 sept12 29 sept60

VRIJWILLIGERS

WE KUNNEN NIET ZONDER!

Voor een goed georganiseerd groot event als de HMO zijn vrijwilligers onmisbaar. Niet alleen op de wedstrijddag, maar ook op de zaterdag ervoor hebben we veel vrijwilligers nodig.

Lijkt het je leuk een dagje te helpen bij dit fantastische loopfestijn, meld je dan aan via het mailadres helpers@halvemarathonoldenzaal.nl

SPONSORING

De Halve Marathon Oldenzaal wordt ieder jaar regionaal, landelijk en zelfs in Duitsland steeds groter en bekender en deze opgaande lijn willen we graag continueren. Wij hebben het geluk dat we kunnen rekenen op veel enthousiaste vrijwilligers, maar er zijn, zoals je je kunt voorstellen, ook financiële middelen nodig. Daarom zijn wij op zoek naar sponsoren voor dit groeiende en succesvolle evenement in Oldenzaal.

Wanneer jouw bedrijf sponsor wil worden van de Halve Marathon Oldenzaal dan is er keuze uit verschillende sponsorpakketten.

Interesse
Ben je geïnteresseerd dan komen wij de mogelijkheden graag, uiteraard geheel vrijblijvend, met jou bespreken. En wil je eerst meer informatie, neem dan contact met ons op via mailadres sponsoring@halvemarathonoldenzaal.nl.

Namens de gehele organisatie alvast bedankt!

Uiteraard bedanken wij ook onze trouwe sponsoren voor hun ondersteuning!

ORGANISATIE

De Stichting Halve Marathon Oldenzaal is ontstaan op initiatief van LAAC Twente, aanvankelijk onder de naam ‘Huttenkloasloop’. In de loop der jaren kreeg de loop steeds meer deelnemers, niet alleen vanuit Oldenzaal en de regio maar ook landelijk en internationaal. Daardoor kreeg de organisatie een steeds professionelere aanpak en uitstraling en is in 2020 een stichting opgericht. Onze organisatie bestaat uit een driekoppig bestuur en diverse commissies, te weten wedstrijdzaken, markt, sponsoring, financiën, scholieren, parcours, helpers en communicatie.

Onze doelstelling
Onze doelstelling is om jaarlijks een aansprekend, nationaal en internationaal bekend loopevenement te organiseren waarbij HMO zich onderscheidt door het prachtige parcours dat de gemeenten Oldenzaal en Losser doorkruist.

Daarnaast willen wij kinderen in de basisschoolleeftijd warm maken voor het hardloopvirus. Immers, de jeugd heeft de toekomst. Dat doen wij door clinics aan te bieden op de scholen door ervaren lopers en de deelname aan de scholierenloop, met dank aan enkele sponsoren, gratis aan te bieden.

Onze doelgroepen
Onze belangrijkste doelgroep zijn de halve marathonlopers alsmede de lopers voor de 5 en 10 kilometer. Verder behoren de scholieren van het basisonderwijs in de regio, leerlingen van het voortgezet onderwijs en de bedrijven tot onze doelgroep.

PRIJZENSCHEMA

HET PRIJZENGELD ZIET ER ALS VOLGT UIT

Halve marathon:
Alle categorieën 1 tot en met 3:
€100,00 – €75,00 – €50,00 
Parcoursrecord: € 250,00

10 kilometer:
Dames en heren 1 t/m 3 waardebonnen:
€50,00 – €40,00 – €30,00

5 kilometer:
Dames en heren 1 t/m 3 waardebonnen:
€30,00 – €25,00 – €20,00 

1 en 2 kilometer:
Individueel:
Bekers voor nummers 1 t/m 3  jongens en meisjes,  per afstand.

Bedrijvenloop 5, 10 en 21,1 km per afstand:
Nummers 1 t/m 3 (bokaal)
Voor de 5 en de 10 kilometer worden de nettotijden van de 4 beste deelnemers per bedrijfsteam opgeteld. Voor de 21.1 kilometer De nettotijden van de 3 beste deelnemers per bedrijfsteam worden opgeteld. Het bedrijventeam met de laagste eindtijd is winnaar.

ONTDEK TWENTE!

Knoop een paar dagen ‘Twente’ vast aan jouw deelname aan de HMO op 6 oktober. Neem vrienden en familie mee, maak er een paar gezellige dagen van en ontdek hoe mooi Twente is. Om je verblijf nog aangenamer te maken, hebben wij in samenwerking met de hotels De Wilmersberg en ’t Kruisselt twee leuke arrangementen samengesteld. 

Kom genieten bij Landgoed De Wilmersberg
De lobby van De Wilmersberg is vernieuwd en daarom bieden zij de lopers en hun fans het volgende arrangement Nieuwe Lobby VIP-arrangement aan:
• 1x Overnachting
• 1x Landelijk Ontbijt
• 1x 3-gangen diner van chef-kok Ronald Bor en zijn team
• Gratis koffie- en theefaciliteiten op de kamer
• Gratis gebruik van het zwembad en de saunafaciliteiten

Prijs: vanaf € 142,00 per persoon. De prijs is een vanaf-prijs bij verblijf met twee personen in een Royale kamer met Frans balkon. Reserveren kan via de website of telefonisch.

Speciaal HMO-arrangement bij ’t Kruisselt
Hotel ’t Kruisselt, eveneens landelijk gelegen tussen Oldenzaal en De Lutte, biedt een speciaal arrangement aan voor HMO-deelnemers en hun familie en vrienden. Een tweedaags driedaags arrangement met één of twee overnachtingen met een gratis upgrade naar een Charme kamer, een kakelvers ontbijt, gratis gebruik van een hotelfiets, gratis gebruik van zwembad en infrarood sauna en een welkomstdrankje van het huis.

HMO-arrangement met 1 overnachting € 69,50 p.p.
HMO-arrangement met 2 overnachtingen € 129,50 p.p.

Boeken kan via deze link.

FAQ

Staat jouw vraag er niet tussen dan kunt u altijd contact met ons opnemen via het betreffende mailadres op onze contactpagina.

Foto’s en mailadressen
Tijdens de HMO worden foto’s gemaakt die wij voor publicatiedoeleinden gebruiken. Mailadressen van lopers worden uitsluitend gebruikt om je onze nieuwsbrieven te sturen en/of andere informatie die betrekking heeft op de HMO. Als je je inschrijft voor de HMO dan gaan wij ervan uit dat je hiermee geen problemen hebt.

Ik weet niet zeker of ik mij al heb ingeschreven. Hoe kan ik dit controleren?
Je hebt een bevestiging van je inschrijving ontvangen in je mailbox (of check de spam). Je kunt jouw inschrijving ook hier controleren.

Kan ik ook zien wie zich nog meer hebben aangemeld?
Dat kan zeker, klik op deze link.

Kan ik mij inschrijven voor de duurlopen als ik niet meedoe met de wedstrijd?
Ja dat kan. Kijk voor de wijze van aanmelden onder Duurlopen Ook kun je je aanmelden voor de duurlopen in combinatie met de inschrijving voor een afstand. 

Kan ik ook 1 ochtend meedoen met een duurloop?
Nee, u kunt alleen inschrijven voor 10 duurlopen.

Ik heb mij aangemeld en loop met een bedrijf, kan ik mij dan ook aanmelden voor de duurlopen?
Ja, dat is mogelijk. Inschrijven kan online via inschrijven.nl. Kijk voor meer informatie op de pagina Duurlopen.

Algemene voorwaarden en wedstrijdreglement
Voor de algemene voorwaarden individueel, klik hier
Voor de algemene voorwaarden bedrijvenloop, klik hier
Voor de algemene voorwaarden scholierenloop, klik hier
Voor het wedstrijdreglement, klik hier

Mag ik met mijn hond meelopen en kan ik meedoen als Nordic Walker?
Deelname met honden of als Nordic Walker is niet toegestaan. Als je niet mee kunt of wilt hardlopen, nodigen we je van harte uit langs het prachtige parcours om de deelnemers aan te moedigen.

GPX-bestanden parcoursen
Voor meer informatie, klik hier

Wat is zo bijzonder aan het parcours van de HMO?
Wij zijn trots dat de HMO het mooiste parcours van de regio heeft! Vanuit het historische centrum van Oldenzaal worden de lopers geleid over het heuvelachtige buitengebied, over de Tankenberg en de Paasberg en langs bekende toeristische taferelen. De Halve Marathon Oldenzaal is pure promotie van Twente. De loop onderscheidt zich van andere evenementen op de loopagenda door de aard van het parcours. Het genieten van de natuur onderweg zal voor velen belangrijker zijn dan een snelle finishtijd.

Waar kan ik mij omkleden/douchen en waar laat ik mijn tas?
Je kunt gebruik maken van de kleedkamers in het Twents Carmel College aan de Potskampstraat 2 te Oldenzaal. Hier zijn ook douches aanwezig. Bij de start/finish nabij de Groote Markt staat een grote tent waar je je tas kunt achterlaten. Neem geen waardevolle spullen mee want er is geen bewaking in de tent.

Worden er pacers ingezet op de Halve Marathon
Jazeker! Er worden pacers ingezet tijdens de Halve Marathon. Zij lopen op de volgende eindtijden:
01:50, 01:55, 02:00, 02:05, 02:10 en 02:15.

Waar kan ik parkeren?
Er is voldoende parkeerruimte bij het station van Oldenzaal, zo’n 800 meter van de start/finish in het centrum van Oldenzaal. Vanaf de parkeerplaats bij het station loop je over de Groene Loper, een herkenbare groene verbinding tussen het station en het centrum van Oldenzaal. Ook kun je op zondag gratis parkeren rond het centrum van Oldenzaal of bij het Twents Carmel College aan de Potskampstraat 2.

Welke chronoloog heeft HMO?

Afstand – Start – Prijsuitreiking
21.1 km – 11.15 uur – 13.30 uur
10.1 km – 11.15 uur – 12.45 uur
5 km – 11.35 uur – 12.45 uur
2 km – 14.20 uur – 15.00 uur
1 km – 14.45 uur – 15.00 uur

Hoe ziet het prijzenschema eruit?
Halve marathon:
Alle categorieën 1 tot en met 3: €100,00 – €75,00 – €50,00 
Parcoursrecord halve marathon: € 250,00

Het parcoursrecord staat op naam van:
Mannen: Tom Hendrikse 1:06:17 – 3 oktober 2021
Vrouwen: Jacelyn Gruppen 1:14:30 – 3 oktober 2021

10 kilometer:
Dames en heren 1 t/m 3 waardebonnen: €50,00 – €40,00 – €30,00.

5 kilometer:
Dames en heren 1 t/m 3 waardebonnen: €30,00 – €25,00 – €20,00.

1 en 2 kilometer:
Individueel:
bekers voor nummers 1 t/m 3  jongens en meisjes,  per afstand.

Bedrijvenloop 5, 10 en 21,1 km per afstand:
Nummers 1 t/m 3 (bokaal)
Voor de 5 en de 10 kilometer worden de nettotijden van de 4 beste deelnemers per bedrijfsteam opgeteld. Voor de 21.1 kilometer De nettotijden van de 3 beste deelnemers per bedrijfsteam worden opgeteld. Het bedrijventeam met de laagste eindtijd is winnaar.

Is er een routebeschrijving van het parcours?
Het is niet mogelijk om de route correct uit te schrijven door middel van straatnamen, omdat niet alle paden namen hebben. In het menu vind je links naar de routes.

Waarom gelden er nettotijden bij de Scholierenloop?
Bij de Scholierenloop werken we met netto tijden. Degene die het parcours het snelst heeft afgelegd, is de winnaar. Diegene die als eerste de finish passeert is dus niet automatisch de winnaar. Dat doen we bewust om gedrang en valpartijen bij de start te voorkomen. We verdelen het startvak in een aantal aparte vakken. Deze vakken gaan één voor één open en zo laten we de kinderen gefaseerd starten. 

Waar verzamelen de scholieren voor de scholierenloop en hoe laat?
De leerlingen die meedoen aan de 2 km. verzamelen zich op de Ganzenmarkt, ter hoogte van het gemeentehuis. Hier staat voor iedere school een kraampje waar ook de vakleerkrachten aanwezig zijn. De leerlingen voor de 1 km. verzamelen aan de Marktstraat ter hoogte van Zwiep Kachels. De laatste informatie over het verzamelpunt en de verzameltijden krijgt jouw kind via de school in de week voor de scholierenloop.

Waar bevinden zich de toiletten?
De toiletten bevinden zich in de Kerkstraat ter hoogte van de herdenkingstuin.

Mijn kind is te laat voor de inschrijving voor de scholierenloop, kan hij/zij alsnog meedoen?
Als hij of zij te laat is met inschrijven, dan kan een mail gestuurd worden naar scholierenloop@halvemarathonoldenzaal.nl. We kijken dan of deelname nog mogelijk is.

Mogen ouder(s)/verzorger(s) meelopen met hun eigen kind?
In verband met de drukte op het parcours, raden wij het ten sterkste af om met jouw kind(eren) mee te lopen. 

Hoe komt mijn kind aan het startnummer?
De startnummers worden in de week voor de Scholierenloop op school uitgedeeld aan de kinderen die meedoen.

Mijn kind zit niet op een school in Oldenzaal, Deurningen, De Lutte, Ootmarsum, Rossum of Weerselo. Kan hij/zij dan wel meedoen?
Nee, dat is helaas niet mogelijk. De Scholierenloop is exclusief voor de leerlingen van deze basisscholen.

Hoe werken de startvakken?
Wij werken op de 5 km, de 10 km en de halve marathon met twee startvakken, elk met een eigen kleur. Op je startnummer staat duidelijk de kleur van het startvak. Bij de inschrijving kun je een geschatte eindtijd aangeven, op basis van eerdere resultaten. Op grond daarvan krijg je een plek in het wedstrijdstartvak toegewezen. Bedrijvenlopers nemen plaats in het startvak ‘overig’. Wil je toch in het voorste startvak, dan moet je individueel inschrijven.

Hoe werkt de tijdregistratie?
De Halve Marathon Oldenzaal maakt gebruik van het systeem van Mylaps. Op elk startnummer is een chip geplakt die zorgt voor de tijdsregistratie. Na afloop hoeft deze chip niet terug naar de organisatie. Kosten voor de chip zijn bij de prijs inbegrepen. Je hebt jouw ChampionChip niet nodig.

Uitslagen eerdere edities
Uitslagen 2023
Uitslagen 2022
Uitslagen 2021

Is er verzorging bij start/finish en langs het parcours?
Bij  start/finish is een drankpost. Langs het parcours van de halve marathon zijn drankposten om de 5 kilometer. Voor de 10 kilometer is er een drankpost op het 5 kilometerpunt. Op de posten staat water en sportdrank, bovendien zijn er bananen. De sportdrank is van het merk Powerbar.

Wat is er nog meer te doen in Oldenzaal, naast de HMO?
Oldenzaal is een toeristische trekpleister. Als je van de wedstrijd een gezellig uitje wilt maken en benieuwd bent wat er zoal in Oldenzaal te doen is, raadpleeg dan de site van de VVV-Oldenzaal voor alle up-to-date informatie. Informatie over hotels, restaurants, wandelen, fietsen, et cetera is op de site te vinden. Wij bieden in samenwerking met ’t Kruisselt en De Wilmersberg twee arrangementen aan voor een verblijf in Twente. Zie op de pagina ‘Ontdek Twente‘ voor informatie en bedragen.

Veel plezier tijdens jouw verblijf in Oldenzaal, de Glimlach van Twente!

GOEDE DOEL

Vanaf 2024 is Kans voor een Kind het goede doel van de HMO. Wil je ook een bijdrage leveren aan dit geweldige doel? Dat kun je doen door een extra bijdrage over te maken bij jouw inschrijving. Bij voorbaat dank!

Geluk en blijdschap!
Kans voor een Kind is een prachtig initiatief met als missie: iets voor kinderen doen voor wie geluk en blijdschap niet vanzelfsprekend zijn. Kinderen die het moeilijk hebben door een ziekte of door andere omstandigheden. En wat is er dan mooier dan het vervullen van wensen die deze kinderen al heel lang koesteren?

Die doelstelling is gericht op kinderen die in Twente wonen of een sterke binding hebben met Twente. Want ook dicht bij huis, achter veel voordeuren, gaat leed schuil dat je niet zo snel ziet. En helaas meer dan je zou willen. Door het echte ‘noaberschap’ in Twente boden vrijwilligers aan te helpen, werden acties georganiseerd en kwam er geld in kas door sponsoracties en spontane donaties. Vanaf het begin van deze eeuw kon Kans voor een Kind zo heel veel wensen in vervulling laten gaan.

Foto's HMO 2023

Tijdens de HMO op 8 oktober 2023 zijn weer vele foto’s gemaakt door onze fotograaf, zowel bij Start en Finish als op het prachtige parcours.

Wil je de foto’s bekijken en/of downloaden? Klik dan hier.

Het is niet toegestaan deze foto’s zonder toestemming van de HMO voor commerciële doeleinden te gebruiken.

HOOFDSPONSOR:

LG COUNTUS_WIT-250px

AANMELDEN NIEUWSBRIEF:

EEN WEDSTRIJD VAN:

LG STICHTING HMO 500 px

Stichting Halve Marathon Oldenzaal
Postbus 77, 7570 AB Oldenzaal
Mailadres: info@halvemarathonoldenzaal.nl