Verslag van de 1e duurloop

 In Nieuws, Uncategorized

De 1e duurloop zit erop. Met dank aan Ginie voor het verslag, dank Aly voor de foto’s en dank Polar voor het beschikbaar stellen van de hartslagmeters! Meer foto’s op Facebook en Twitter…

hartslagmeters

Het duurt nog even voordat de Halve Marathon Oldenzaal is, om exact te zijn nog 21 weken, maar de duurlopen zijn gestart. Vandaag, moederdag, staat er 10 km op de planning. De duurlopen voeren je over het parcours van de HMO, zodat je je grondig kunt voorbereiden en weet wat je kunt verwachten. Marcel is gevraagd om te fungeren als een van de voorlopers en ik vond het voor mezelf ook wel een goed idee om mee te lopen. We waren al op tijd aanwezig bij Café de Boom in Oldenzaal en langzaam kwamen er steeds meer fanatiekelingen op hardloopschoenen aan, sommigen op de fiets, een aantal lopend en een handje vol met de auto.

p5140027

De duurlopen zijn in 2 tempogroepen, 1 groep met als tempo maximaal 10 km per uur en een groep op maximaal 8 km per uur. De groep waarin ik loop (maximaal 8 km p/u) was de grootste met 14 lopers, het merendeel dames en een paar heren. Net na 9 uur vertrokken we op rustig tempo. Ik ben niet zo bekend in Oldenzaal, maar na ongeveer 2 km herkende ik de omgeving van een aantal jaar terug. Mooie omgeving om te lopen en na 3 km het eerste serieuze klimmetje omhoog. We komen langs de Wilmersberg en volgen het Lutterkerkpad. We laten de Lutte rechts liggen en gaan verder over de Bavelsweg.

Het tempo is goed, er wordt nog voldoende gekletst en we lopen lekker rustig door. Onderweg worden de regelmatig op de foto gezet door de fotograaf (Aly van Langen) die zich af en toe verdekt opgesteld had. Na een klein stukje langs de Bentheimerstraat lopen we het bos in, heerlijke paadjes en een beetje beschutting. Het is niet heel erg warm qua temperatuur, maar het zonnetje maakt het een stuk warmer. Als we de bos uitkomen is de Tankenberg aan de beurt en loopt het parcours weer omhoog. Daarna is het alleen nog maar lekker naar beneden lopen en op aanwijzing van Herman lopen we nog een paar versnellingen van 20 seconden. Na 10 km zijn we weer bij Café de Boom en drinken we met nog een paar mensen wat op het terras en praten we wat na. De 10 km p/u groep hebben we niet weer gezien, die hebben een iets andere aanlooproute genomen. Over 2 weken staat er 12 km op het progamma en zo bouwen we rustig op naar 21 km! Het is zoveel makkelijker om in een groep te lopen, dan om je kilometers alleen te maken!

Groet,

Ginie

Recent Posts