Organisatie

De Stichting Halve Marathon Oldenzaal is ontstaan door een initiatief van LAAC Twente, aanvankelijk onder de naam ‘Huttenkloasloop’. In de loop der jaren kreeg de loop steeds meer deelnemers, niet alleen vanuit Oldenzaal en de regio maar ook landelijk en internationaal. Daardoor kreeg de organisatie ook een steeds professionelere aanpak en uitstraling en is in 2020 een stichting opgericht. Onze organisatie bestaat uit een driekoppig bestuur en diverse commissies, te weten wedstrijdzaken, markt, sponsoring, financiën, parcours, helpers en communicatie.

Onze doelstelling
Onze doelstelling is om jaarlijks een aansprekend, nationaal en internationaal bekend loopevenement te organiseren waarbij HMO zich onderscheidt door het prachtige parcours dat de gemeenten Oldenzaal en Losser doorkruist. Daarnaast willen wij kinderen in de basisschoolleeftijd warm maken voor het hardloopvirus. Immers, de jeugd heeft de toekomst. Dat doen wij door clinics aan te bieden op de scholen door ervaren lopers en de deelname aan de scholierenloop gratis aan te bieden.

Onze doelgroepen
Onze belangrijkste doelgroep zijn de halve marathonlopers alsmede de lopers voor de 5 en 10 kilometer. Verder behoren de scholieren van het basisonderwijs in de regio, leerlingen van het voortgezet onderwijs en de bedrijven tot onze doelgroep.

Top