Beste Lopers, Bedrijven, Scholen en Sponsoren,

De organisatie van Stichting Halve Marathon Oldenzaal heeft na wijs beraad besloten dat het sportieve evenement niet kan plaatsvinden op zondag 4 oktober a.s. Alle grote evenementen zijn momenteel tot en met 1 september verboden. Omdat ter voorbereiding nu al hoge kosten moeten worden gemaakt en de toestand in oktober nog ongewis, is dit besluit genomen. De organisatie wil graag een kwalitatief hoogwaardig evenement neerzetten waarbij de gezondheid en veiligheid van eenieder is gewaarborgd. Gezien de huidige situatie hebben we nog geen grip op dit uitgangspunt.

Tevens vindt de organisatie het ethisch niet verantwoord nu een beroep te doen op de sponsors die onze Halve Marathon Oldenzaal jaarlijks financieel ondersteunen. En nu al investeren in dit evenement zonder deze financiële middelen brengt grote financiële risico’s met zich mee.

Ter voorbereiding op onze Halve Marathon Oldenzaal bieden we jaarlijks vanaf eind mei wekelijks onze favoriete duurlopen aan voor de 10 en 21,1 km. Begeleid door de ervaren trainers van LAAC Twente. Ook deze gezellige trainingen kunnen we vanwege de geldende maatregelen nu niet aanbieden.

De organisatie beraadt zich momenteel over een maatschappelijke invulling voor zondag 4 oktober a.s. met daaraan gekoppeld een goed doel. ‘Iets’ dat past binnen de maatregelen die op dat moment gelden.
Maar de kwestie is, of men de komende maanden de Covid-19 epidemie onder controle krijgt.
Gezondheid is tenslotte belangrijker dan het wel of niet doorgaan van een hardloopevenement.

De stichting Halve Marathon Oldenzaal gaat zich nu alvast richten op de editie 2021 die traditiegetrouw op de eerste zondag van oktober (dus 3 oktober 2021) plaatsvindt. Organisatorisch ruimschoots tijd om weer enkele vernieuwingen in te voeren voor deze editie.

Blijf gezond!

Stichting Halve Marathon Oldenzaal.

 

Top