inschrijf_knop

Volg Halve Marathon Oldenzaal!

We geven startnummers weg!

 

Om onze nieuwe naam te vieren, geven we startnummers voor onze hoofdafstand, de 21,1 km weg!

De eerste 6 startnummers zijn verloot via Facebook. Daar gaan we tot oktober ook nog mee door, dus like onze pagina https://www.facebook.com/halvemarathonoldenzaal en hou de pagina in de gaten.

Niet alleen via Facebook, maar ook onder de voor-inschrijvers gaan we een startnummer verloten.Wat moet je doen? Schrijf je via de website in voor de halve marathon en je loot al automatisch mee.Het gratis startnummer wordt verloot zodra we 150 voor-inschrijvingen op de halve hebben!

 

Nieuwe hoofdsponsor voor HMO!

Jeroen Kremer (links) , directeur Oost Nederland namens HCC en Hans Damveld, voorzitter HMO

Jeroen Kremer (links) , directeur Oost Nederland namens HumanCapitalCare en Hans Damveld, voorzitter HalveMarathonOldenzaal

Met enige trots mogen wij de nieuwe hoofdsponsor van Halve Marathon Oldenzaal aankondigen:

logo-human-capital-care

Maandag 3 juli jl. is het contract ondertekend met HumancapitalCare, vertegenwoordigd door Jeroen Kremer, directeur regio Oost en Halve Marathon Oldenzaal, vertegenwoordigd door Hans Damveld, voorzitter van Halve Marathon Oldenzaal.
Dit vond plaats op het terrein van de UT Twente waar het kantoor van HumanCapitalCare is gevestigd.

Met deze hoofdsponsor, die het hardlopen een warm hart toedraagt, hopen we de komende jaren de Halve Marathon Oldenzaal nog beter op de hardloopkalender te plaatsen.

HumanCapitalCare
HumanCapitalCare is een vooruitstrevende dienstverlener op het gebied van arbeid, vitaliteit en gezondheid. Zij adviseren en ondersteunen werkgevers bij het invoeren van integraal beleid voor gezondheidsmanagement en helpen werknemers om duurzaam inzetbaar te blijven. Daarvoor bieden ze maatwerk op basis van een uitgebreid portfolio aan producten en diensten op het gebied van preventie, verzuim en interventies. Ook adviseren ze over zorg en financieringsmogelijkheden. Met als doel werknemers competent, gemotiveerd en gezond te houden. Door optimale arbeidsomstandigheden te creëren kunt u de productiviteit, de kwaliteit en het resultaat van uw organisatie verbeteren.

Jeroen Kremer, directeur Oost Nederland en Hans Damveld, voorzitter HMO

HMO op de vrachtwagen !

Wat zijn we trots! Komende maanden rijdt HMO door heel Nederland mee op twee vrachtwagens van Bleckmann.
We kunnen niet wachten op de foto’s van deze leuke vrachtwagen op bijzondere plekken.
Bleckmann is 1 van onze sponsoren. Zij stellen zich natuurlijk ook graag even aan u voor:

“Bleckmann is al sinds de oprichting in 1862 een vertrouwd gezicht in Oldenzaal en omgeving. We zijn een wereldwijd toonaangevende speler op het gebied van Fashion en Lifestyle logistiek en transport. Onze kracht is het aanbieden van omni-channel mogelijkheden binnen de totale supply chain van onze klanten. Dit realiseren we door ons wereldwijde netwerk, waarbij onze oorsprong in Oldenzaal ligt. Daarnaast zijn we een bedrijf dat het belangrijk vindt dat het leuk is om bij ons te werken en dat onze medewerkers goed in hun vel zitten. Aangezien we heel veel collega’s hebben (en altijd zoeken) in Oldenzaal en omgeving, ondersteunen we graag dit sportieve evenement!”

www.bleckman.com

Verslag van de 1e duurloop

De 1e duurloop zit erop. Met dank aan Ginie voor het verslag, dank Aly voor de foto’s en dank Polar voor het beschikbaar stellen van de hartslagmeters! Meer foto’s op Facebook en Twitter…

hartslagmeters

Het duurt nog even voordat de Halve Marathon Oldenzaal is, om exact te zijn nog 21 weken, maar de duurlopen zijn gestart. Vandaag, moederdag, staat er 10 km op de planning. De duurlopen voeren je over het parcours van de HMO, zodat je je grondig kunt voorbereiden en weet wat je kunt verwachten. Marcel is gevraagd om te fungeren als een van de voorlopers en ik vond het voor mezelf ook wel een goed idee om mee te lopen. We waren al op tijd aanwezig bij Café de Boom in Oldenzaal en langzaam kwamen er steeds meer fanatiekelingen op hardloopschoenen aan, sommigen op de fiets, een aantal lopend en een handje vol met de auto.

p5140027

De duurlopen zijn in 2 tempogroepen, 1 groep met als tempo maximaal 10 km per uur en een groep op maximaal 8 km per uur. De groep waarin ik loop (maximaal 8 km p/u) was de grootste met 14 lopers, het merendeel dames en een paar heren. Net na 9 uur vertrokken we op rustig tempo. Ik ben niet zo bekend in Oldenzaal, maar na ongeveer 2 km herkende ik de omgeving van een aantal jaar terug. Mooie omgeving om te lopen en na 3 km het eerste serieuze klimmetje omhoog. We komen langs de Wilmersberg en volgen het Lutterkerkpad. We laten de Lutte rechts liggen en gaan verder over de Bavelsweg.

Het tempo is goed, er wordt nog voldoende gekletst en we lopen lekker rustig door. Onderweg worden de regelmatig op de foto gezet door de fotograaf (Aly van Langen) die zich af en toe verdekt opgesteld had. Na een klein stukje langs de Bentheimerstraat lopen we het bos in, heerlijke paadjes en een beetje beschutting. Het is niet heel erg warm qua temperatuur, maar het zonnetje maakt het een stuk warmer. Als we de bos uitkomen is de Tankenberg aan de beurt en loopt het parcours weer omhoog. Daarna is het alleen nog maar lekker naar beneden lopen en op aanwijzing van Herman lopen we nog een paar versnellingen van 20 seconden. Na 10 km zijn we weer bij Café de Boom en drinken we met nog een paar mensen wat op het terras en praten we wat na. De 10 km p/u groep hebben we niet weer gezien, die hebben een iets andere aanlooproute genomen. Over 2 weken staat er 12 km op het progamma en zo bouwen we rustig op naar 21 km! Het is zoveel makkelijker om in een groep te lopen, dan om je kilometers alleen te maken!

Groet,

Ginie

Duurlopen

De voor-inschrijving is geopend!

Doet u mee?

Voor deelnemers die zich hebben ingeschreven bieden we lange duurlopen aan onder begeleiding van ervaren trainers en lopers van LAAC Twente.

We starten op 14 mei met een duurloop van 10 km en eindigen met 21 km. De duurlopen gaan voor het grootste deel over het parcours van de halve marathon, zodat u op 8 oktober goed voorbereid bent op de route.
U kunt op elk moment instappen.

* Onder begeleiding van LAAC trainers en –leden
* Iedere 2 weken
* Op zondag om 9.00 uur
* Eerste duurloop zondag 14 mei, laatste zondag 1 oktober
* Locatie Café De Boom, Bentheimerstraat 43, Oldenzaal, met voldoende parkeergelegenheid
* 2 groepen: tempo max. 8 en 10 km/uur
* afstanden: beginnend op 14 mei met 10 km en oplopend naar 21 km
* Schema’s voor individuele training zijn bij Running Center Enschede verkrijgbaar vanaf 1 juli

psd18660

Het duurloopschema voor de gezamenlijke trainingen:

– 14 mei                      10 km
– 28 mei                      12 km
– 11 juni                       14 km
– 25 juni                      15 km
– 09 juli                       16 km
– 23 juli                       17 km
– 06 augustus             18 km
– 20 augustus             19 km
– 03 september           20 km
– 17 september            21 km
– 01 oktober                12 km

Doet u mee?
Aanmelden: duurlopen@halvemarathonoldenzaal.nl.