De Halve Marathon Oldenzaal kan niet georganiseerd worden zonder sponsoren. Daarom zijn we ook zo blij met al die bedrijven die ons loopevenement financieel willen ondersteunen. Met trots kunnen we melden dat de nieuwe hoofdsponsor voor de edities 2021-2023 is gevonden, namelijk Countus uit Oldenzaal. Wij stellen het bedrijf en hun directeuren met een maatschappelijk hart dan ook graag aan je voor!

Bijna 100 jaar
De businessteamdirecteuren Rob Postma, verantwoordelijk voor MKB in de regio Twente en Gerrit Jan Gerrits, verantwoordelijk voor agrarische ondernemers in de regio Zuidoost, vertellen vol trots dat Countus in 1924 is gestart als coöperatie van boeren en tuinders. Zij geloven dat ondernemers de mogelijkheid moeten hebben om te doen waar zij goed in zijn, namelijk ondernemen. Countus is de nuchtere partner die ondernemers bijstaat met regelgeving en financiële zaken en meedenkt in plannen en strategie. Hun kracht is dat ze dichtbij de klant staan; er wordt geïnvesteerd in een lange, oprechte, duurzame en vertrouwelijke relatie.

Maatschappelijk ondernemen
Sinds 2016 is Countus gevestigd in Oldenzaal op een zichtlocatie aan de Oliemolenstraat. Rob en Gerrit Jan vormen al jaren een hecht team en zijn trots dat zij de locatie in het voormalige pand van garage Olde Monnikhof, zelf mochten opzetten. Het pand is ingrijpend verbouwd. De klanten weten hen goed te vinden. Iets terugdoen voor Oldenzaal was voor Rob en Gerrit Jan vanzelfsprekend. Dat past bij de stichtingsvorm van Countus, waarvan maatschappelijk ondernemen een belangrijk onderdeel is. Aanvankelijk werd een sub-sponsorschap afgesloten en vanaf 2020 kreeg Countus de kans hoofdsponsor van de HMO te worden. Die kans lieten de heren niet aan zich voorbij gaan. ‘Het is een prachtig Oldenzaals evenement waarvan het parcours grotendeels door het gebied van onze klanten loopt’, aldus Rob en Gerrit Jan.

 

Bedrijvenloop
Countus loopt al een aantal jaren mee met de bedrijvenloop, onderdeel van de HMO. Daar waar Rob met een groepje collega’s, familie en vrienden meeloopt namens Countus, is Gerrit Jan liever hun teamcaptain. Om dan naderhand, moe maar voldaan, gezellig bij de Sociëteit te genieten van een hapje en een drankje. Rob: ‘Sinds kort ben ik door Huub van Langen enthousiast gemaakt om mij aan te sluiten bij de beginnersloopgroep. Ik vind het inmiddels zo leuk dat mijn doel is om op 3 oktober de 10 kilometer te lopen.’ Gerrit Jan vertelt trots: ‘Ik verwacht dat mijn dochter en schoonzoon zeker ook meedoen met de halve marathon. Het zijn fervente hardlopers.’

HMO is trots dat Countus hoofdsponsor is en erg blij met deze twee enthousiaste heren die ons loopevenement een warm hard toedragen. En nu maar hopen dat het door kan gaan op 3 oktober!

Top