Het was een geslaagd feestje!!

 In Nieuws

Sportieve, sfeervolle en zonnige Halve Marathon Oldenzaal 2017.

De Halve Marathon Oldenzaal 2017 was in alle opzichten een groot succes.

De weersomstandigheden bleken ideaal: om 9.00u kwam zowaar het zonnetje tevoorschijn, de temperatuur was aangenaam en dat beloofde  een perfecte loopzondag.
Er deden zo’n 2500 lopers mee die voor uitstekende prestaties zorgden, met als hoogtepunt een parcoursrecord op de halve marathon van Stefan van den Broek uit België: 1.09.43.

Door  start en finish weer op de Groote Markt terug te brengen, hoopte de organisatie op meer sfeer. Dat bleek een goede zet, want de sfeer zat er de hele dag goed in. Ook het verschuiven van de kidsrun naar de middag droeg eraan bij, dat er bij alle wedstrijden veel publiek aanwezig was.

De organisatie had dit jaar besloten om te gaan werken met startvakken. Met de toename van de aantallen deelnemers op de verschillende afstanden en de HumanCapitalBedrijvenloop was dit een goede zet. Door de gekleurde Beachflags kon men duidelijk zien in welk vak men plaats kon nemen. Hierdoor verliep de start prima en kon iedere loper direct na de start zijn of haar eigen tempo lopen.

Toen alle deelnemers van de halve, de 10 km en 5 km onderweg waren, stroomde de Groote Markt langzaam vol met kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s. Dit was de opmaat voor een smakelijk toetje van deze dag: de scholenloop.
Wat werd er gestreden op de 1,2 en 3 km, niet alleen tussen de kinderen onderling, maar ook om het scholenkampioenschap. De kinderen hadden veel plezier deze middag.

Om half zes waren alle winnaars gehuldigd en werd de Groote Markt schoon opgeleverd.

LAAC Twente kijkt terug op een zeer geslaagde editie van Halve Marathon Oldenzaal en wil hierbij nogmaals dank zeggen aan de Gemeente Oldenzaal, de Politie, de sponsors en alle vrijwilligers want zonder de inzet van deze mensen kunnen we geen Halve Marathon Oldenzaal organiseren.

We zien u graag terug op Zondag 7 oktober 2018.

Recent Posts